Poradnik - Uczeń - Zdrowie i odżywianie

Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem Łowicz

Zdrowie i odżywianie

Czekolady nigdy za wiele!

Intensywny smak brownie w zestawieniu z pełnym delikatności kokosem to duet idealny. Ale na tym nie koniec, bo w tym przepisie na pierwszy plan wysuwa się Czekodżem Wiśnia z Czekoladą Belgijską od Łowicza. To istna uczta dla smakoszy, którzy szukają w deserach, nieoczywistych i zaskakujących rozwiązań.

Blaszka 20x20 cm:

  • 1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta 
  • 120 g olej kokosowego nierafinowanego 
  • 50 g cukru kokosowego 
  • 50 g mąki kokosowej 
  • 3 jajka 
  • 1/3 szklanki kakao 
  • szczypta soli

Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski. Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą. Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem Łowicz, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj- najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.

Ciasto wylej na blaszkę o wymiarach 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz około 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka.

Po wystygnięciu wierzch posmaruj Czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.

Smacznego!

Zobacz też:

Pozostałe porady

CHRUP’US - do chrupania dla całej rodziny Nowość od Sokołowa - pierwsze chrupiące salami

Zdrowie i odżywianie

Wyjątkowo chrupkie, z wysoką zawartością mięsa i o pysznym smaku. Takie są Salami Chips - pierwszy produkt w nowej linii CHRUP’US firmy Sokołów. To jedyne na rynku suszone powietrzem plasterki salami. Innowacyjna technologia zapewnia im unikalną teksturę, chrupkość i dodatkowo podkreśla wyraźny smak salami. CHRUP’US Salami Chips mają wysoką wartość odżywczą i są bezglutenowe. Świetnie się sprawdzą jako przekąska w wielu sytuacjach w ciągu całego dnia. Są dostępne w dwóch wersjach smakowych Classic i Chilli.

Czytaj dalej
Zapiekane papryczki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony

Zdrowie i odżywianie

Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja. Można je także zabrać do pracy lub szkoły , bo nawet na zimno będzie to smaczny i zdrowy lunch. Sprawdzony przepis, z wykorzystaniem twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, znajdziecie na blogu Szczypta Smaq.

Czytaj dalej
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz

Zdrowie i odżywianie

Desery mają to do siebie, że pobudzają wiele zmysłów - najpierw zapach - kiedy wypieki jeszcze są w trakcie przygotowaniu, następnie wzrok, kiedy pojawiają się na stole. Wówczas możemy podziewać kolory, kompozycje i zestawienie różnych składników. Aż wreszcie trafiają do zmysłu smaku, wtedy doskonale skomponowane słodkości sprawią, że odprężamy się - w milczeniu i zachwytach delektujemy się deserem.

Czytaj dalej

Polecane produkty

OptiMusss

Zdrowa Kropla Przyjemności! OptiMusss to nowoczesne preparaty musujące zawierające soki owocowe: pomarańczowy, brzoskwiniowy i cytrynowy. Preparaty OptiMusss nie zawierają cukru i mogą być stosowane przez diabetyków. Czytaj dalej

Poradnik

CHRUP’US - do chrupania dla całej rodziny Nowość od Sokołowa - pierwsze chrupiące salami

Zdrowie i odżywianie

Wyjątkowo chrupkie, z wysoką zawartością mięsa i o pysznym smaku. Takie są ... Czytaj dalej
Plan na wakacje - macierzyństwo

Zdrowie przyszłej mamy

Wakacje to dobry moment na planowanie dziecka. Wiele par często słyszy takie ... Czytaj dalej
Zobacz wszystkie